BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, September 30, 2011

PLEASE THINK POSITIVE ! ! :))

hmm . . nak story ke tak eak ? hmm . . story jela . . ishh . . sebenarnye nak luahkan perasaan nie dah lame . . story yang aku nak cakap nie bermula pade 15.09.2011 agy . . dah laa mase raye plak tu . . fucker damm betul laa . . owg raye raye mnx maaf . . nie tak . . nak cari gadoh plak . . hehehe . . sabar sabar .  . :D . . mase tu aku penat sangat . .  banyak benda yang aku nak pikirkan . . sebab eck tu rumah ade buat OPEN HOUSE ! aku tak tahu nak masak ape . ? . arghh .  .time tu serabut gilew kepala aku . . aku cerita story nie kat mmber baek aku yang selalu nak dengar luahan aku. .  Honey Shida , Honey Myrul ,  and all my friend's . . . rase nak menangis pon ade . . aku pikir story nie banyak kali . . serius aku cakap . . aku tak ade niat jahat pon . .  asal laa dea tu suke berfikiran NEGATIF ? cube laa berfikiran POSITIF plak . . susah ke ? dea tu chantek , chumel . . prefect . . pakej cukup . . semuanye sempurna . . tapi satu je yang kurang menyenangkan . . dea suke amek tindakan yang negatif . . aku bukan nak buruk buruk kan dea. . aku tak suke buruk buruk kan owg . . tu bkn diri aku yang sebenar . . niat aku rapat dengan dea , ikhlas . . tapi nape dea cakap aku ade MOTIF ? motif ? motif ape ? aku rapat dengan seseorang bkn sebab ade motif ape or berbagai-bagai segala laa . . aku rapat dengan seseorang sebab ikhlas . . please laa  . .  try to think positive . . aku tak kisah dea ssuke aku ke tak .  .aku hanya mampu doakan kebahagian dea dunia dan akhirat . . insyaallah . . :) . . i hope she happy always . . 


Honey Myrul <3

Honey Shida with me ! <3


LOVE YOU KORANG BERDUA ! SAYANG KORANG BERDUA KETAT-KETAT <3
                                                                
                                                                Corentan hati ,
                                                      ♥ dieyraadiera 

Sunday, September 25, 2011

GEMBIRA TAK TERKATA !

       Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia. . .


hmm . . dah lame tak update blog i nie . . kecian dea . . dah jadi ape tah ! . . okey . . ary nie i ckp something yg buat i happy pada ary tu . . minggu lepas ary sabtu 17.09.2011 i and classmate i g beraye . . hahaha . . :D . . seronok gilew . . yang pergi cume i , Deyraa , Jass , Caca , Izzuddeen , Honey,Afiq ,  ,Amirul Fazly , Haris , Amar , Azizie ,Hasif , Yb and kawan . . .pukul 11a.m. dah berkumpul kat Petronas . . hehehe . . semangat gilew kn ! hmmm . . i and dax-II perempuan yg laen tu naek kereta . . abg i jadi DRIVER i . . kecian kn . . yg dax-II laki g naek moto. . biase laa kn dax zaman skunk . .kalau dah berjalan msty nak snap-II pict kn . .
okey . . see the pict . .


nie laa abg i yang jadi DRIVER i and kekawan i :)
Sayang Jass and Sayang Dieyra :))


ZULAIKA ADIRA and NUR NADHIRAH 

BABY JASS , BABY DIEYRA and BABY CACA <3

at AWIN house . . :)

rumah IZZUDDEEN , kami jadi kanak-II ribena :D
Fazlina house . . rumah yang ketiga i and kekawan pergi . . :))

Honey Amirul Putra house
tak ade keje ! busan :P
i and my lovely teacher # Miss Aqila <3

Baby Dieyra , Baby Jass and Baby Caca :D

last sekali beraye kat umah cikgu Matematik ( Miss Aqila <3  ). . hmmm . . mase tgh sedap-II beraye , umi Caca telefon . . dea suruh Caca balik . . so i and classmate i yg laen pon balik laa . . mase perjalanan balik , Jass dengan berani nye bersuare untuk mengatakan sesuatu kepada abg i . . hahaha :D . .Jass berkate :-

     JASS  : abg , singgah kedai 2 ringgit buley tak ?
     ABG  : nak buat ape ?
    JASS  :  nak beli frame . .

so abg i pon pergi laa . . dah sampai tu kn , nk cari frame tpi xde satu pon yg Jass kenan kn . . jadi , dea and Deyraa beli rantai . . hehehe . . then , antr laa si Baby Jass dulu . .lepas tu , antr Baby Caca . . mase antr tu , umi Caca tunggu Caca kat luar . . biase laa . . sayang kn anak . . hehehe . . last , bru antr Baby Deyraa . .hmmm . . serius i ckp , i penat glew mse tu . . balik je rumah kena kemas rumah . . sebab malam tu kat taman ade marhaban . . hahaha .  . i nie pantang tau nampak CAMERA ! nampak je benda tu msty nak snap pict . . kat bawah nie pict-II mse marhaban . . sengal-II je pict tu...biase lah , owg kepenatan !

time marhaban kat umah PUAN MASLINA and ENCIK NOR MOHD SAIM <3
Nor Mohd Saim's Daughter <3
Honey Shidah and Honey Dieyra <3
Ucuk Yatt , Ucuk Dieyra and Ucuk Shidah . . ( BESTIE FOREVER ) 
ibu dan anak
MASLINA SALEM and DIEYRA ADIERA :)

iqa n yati
i and HAZIQ ( adeq shidah)

pict nie mak-II org je . . tapi i nie saje je nak ikot posing ! ( i sengal )

Nana and Dieyra

cik Khalid ( shidah father ) and me !

dax-II nie tgh bertungkus lumus nak lipat meja tu , yang i sebok posing . . last-II i yang berjaya lipat meja tu !

ZULAIKA ADIRA BINTI NOR MOHD SAIM <3
16 TAHUN

okey . . cerita dah abis nak cerita . . thx u .. love u all . . muaahhhxxx! 

OPEN HOUSE RUMAH ZULAIKA ADIERA ( saia ) ! :)

      ASSALAMMUALAIKUM . . . ade orang tak ? ? jawab laa . . ( hehehe = sengal ! )


minggu lepas hari jumaat kan rumah i ade buat OPEN HOUSE . . ulang suara . . ade OPEN HOUSE ! hahaha. . ramai gilew yang datang . . yang datang Shidah , Deyraa , Jass , Caca , Amoy , Izzuddeen , Afiq , Nazri , Zek , Amirul Fazly , Amirullah , and ramai laa . . penat nak taip . . hehehe . . then , i suruh kawan i ( Ash ) snap-II pict kiteowg semua. . tgk pict kat bawah nie . . 


ready ?

go ! ( hahaha ) bongek laa i nie . .

pelajar 4 Dedikasi <3

<3 Sayang Shida and Sayang Dieyra <3

Baby Deyraa and Baby Dieyra

chumel kn ? hehe
nizam and deyraa 

like the pict ! <3

sweet  <3

jangan salah sangka k . . kami hanya berkawan . . 

FRIEND'S FOREVER


Classmate 4 Dedikasi <3




terima kaseh semua sebab datang . . terima kaseh banyak-II . . i sayang korang semua . . sayang cngt-II . . .




Saturday, September 24, 2011

OPEN HOUSE DEYRAA NORDIN ! :))

     ASSALAMMUALAIKUM dan SALAM 1 MALAYSIA . .  :))


okey . . hari nie i nak cerita pasal OPEN HOUSE ! biase laa kan raye . . msty ade owg yg buat benda tu kn . . hmmm . . 9.9.2011 , hari jumaat Deyraa Nordin buat Open House . . ramai yang datang . . Deyraa ajak i , Shidah , Jass , Caca , Amoy , Afiq , Izzuddeen , Nazuan , Kacong and ramai lagy laa . . hehehe . .:D. . mase kat rumah Deyraa , i and kekawan i snap-II pict . . haha . . budax takde keje mcm nie laa jadi nye . . see the pict . . 


depan rumah Deyraa . . tgh nak betul kan shawl yang serabai tu !


segan ! Deyraa snap pict nie !

makan - II at Deyraa house :)

Baby Deyraa , Bie Afiq , Bie Izzuddeen <3


Cyunk Zai and Cyunk Deyraa <3



Baby Amoy , Baby Jass and Baby Deyraa <3

Saiful Nizam , Akim and Deyraa . . <3

Kacong and friend


kanak - II ribena :))


Baby Caca , Baby Dieyra and Baby Deyraa <3






I HARAP HUBUNGAN PERSAHABATAN INI BERKEKALAN SAMPAI AKHIR HAYAT KAMI SEMUA ! <3

Friday, September 23, 2011

HAPPY BIRTHDAYS AMIRULLAH

...2.9.2011 ary tu bufday kawan baek i amirullah..or amir...tpy panggilan mnje dye kalau i panggil is HONEY..!okey x??hehehe....bufday dye tak tahu nak bagi ape?aduh..pening-II..i wish kat fb mcm nie...jap-II...tgk nie..



honey Amirul Putra happy birthday.....hehehe...hadiah kamoo nanti ye...nanti kalau kite free kite kua g bp mall rmai-II mcm kite dulu-II kat sekolah...keluar dgnDieyra AdieraShidah Shopaholicz,Didie Fazadin...okey...sayang kau laa kawan!♥


HAPPY BIRTHDAY BOY !

Honey Amirullah


hadiah nanti-II laa okey...semoga panjang umo,di murahkan rezeki....amin-II...ha..lupe lak..
semoga bahagia dengan kekasih hati kau <3 ( BELLA ) 

nie cake untuk kau Honey ! 

  
HAPPY BIRTHDAY HONEY AMIRULLAH <3

Thursday, September 15, 2011

STORY ABOUT MY FRIEND'S 2011

hmmm...hari nie aku tak tahu kenape aku bosan...bosan cngt-II...dah laa pening kepale...arrggghhh...tibe-II aku dpt idea nak tulis semua kenangan aku bersama-II kawan aku iaitu SHIDA,YUYUN,ADIB,ACONG and ALONG...kenangannya mcm nie....

si teruna ( ALONG) dan si dara (SHIDA) telah bertemu bersua muka pada 16/05/2011...si teruna nak sangat berkenalan dengan si dara...si teruna minta nombor si dara dekat aku..aku tak tahu nak buat apa...aku minta kebenaran si dara untuk bagi nombor dia kat si teruna...hahahaha..aku pon bagilah nombor si dara dekat si teruna...punyalah suka si teruna tu...hmm...balik terus je mesej...malam mesej agy pulak tu....then,mulalah titik-II percintaan antara dua orang insan yang dikurniakan oleh Allah s.w.t...mereka bertemu waktu hari guru...si teruna nak sangat berkenalan dengan si dara sampai minta nombor di depan toilet.....hahaha..kelakar laa dyeorang nie...sengal!!

okey..back to story...setiap hari balik dari sekolah,mesti bertemu...pura-II belajar....then,pulang menaiki bas...aku pon cakap laa dengan dyeorang mcm nie..."wei,ape barang balik naik bas.."dyeorang pon cakap plak.."kan romantik"....aku berkata di hati " romantik laa sngt!!"..hahahaha...

hmmm...si teruna buat puisi cinta untuk si dara...puisi itu bertajuk ''KERANA EGO SAYA MENYESAL"....si teruna dengan kawan baeknya iaitu aku ( DIEYRA / EYKA ),YUYUN,ADIB,and ACONG merancang untuk menyatukan mereka berdua...semasa si teruna membaca puisi cinta itu,si dara hanya mampu tersenyum..dari situ,mulalah mereka bersatu...detik demi detik,mereka akn bertemu di mana sahaja mereka berada....seperti,di depan toilet,tangga and all...hehehehe...(mcm org sewel)....damm...

aku pendekkan cerite okey...

hmm...tapi skunk semua tu hanya kenangan sahaja..si dara sebenarnye dah ade yg punye...so si teruna tak nak rosakkan hubungan dyeowg..kesian aku tgk si dara and teruna...nak baut mcm mne kan..hmm...sabar jela....

skunk aku (DIEYRA/EYKA),ACONG,SHIDAH,ALONG,ADIB,YUYUN,SHIDI and ALIM hanya berkawan baek...FRIEND'S 4 EVER....erti persahabatan kiteowg sangat bermakne..kerana erti persahabatanlah kiteowg kekal berkawan sampai skunk....so aku harap persahabatan aku dengan dyeowg nie berkekalan sampai bila-II...amin...insyaallah...













shidah<3

adib n yuyun <3

acong,along n adib:))


              KAWAN SELAMANYA<3

Kawan Tersayang Sa!a:):):)

my bufday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers